Recept Groentesoep

Groentesoep met pintobonen en groene kool
voor 4 personen, 40 minuten bereidingstijd

Ingredièˆnten

• 450 gram wortel
• 400 gram knolselderij
• 600 gram vastkokende aardappels
• 1 blik pintobonen (400 gram)
• 3 eetlepels olijfolie
• 150 ml droge witte wijn
• 500 ml groentebouillon
• 2 blaadjes laurier
• 1 theelepel gemalen komijn
• 200 gram jonge groene koolbladeren • 3-4 takjes tijm
• stuk parmezaan, voor erbij

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Schil de wortel, knolselderij en aardappel en snijd de groenten in blokjes. Kook de aardappels in gezouten water in 10 minuten beetgaar. Laat met de bonen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een (soep)pan. Fruit de ui met de wortel en de knolselderij glazig. Blus af met de wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg de laurier, komijn en wat peper toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.

Was intussen de kool en snijd de dikke nerven uit de bladeren. Snijd de kool klein en roer met de aardappelblokjes en bonen door de soep. Laat nog 10 minuten sudderen. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Proef of er nog zout of peper bij de soep moet. Schep de soep in grote kommen. Bestrooi met de tijm en rasp of schaaf er wat parmezaan over.

Eet smakelijk!