Recept

Gestoofde tarwe met sperziebonen en biefstuk
voor 4 personen, 40 minuten bereidingstijd

• 200 gram fijne sperziebonen
• 250 gram trostomaten
• 2 sjalotten
• 1 teen knoflook
• 4 eetlepels olijfolie
• kerriepoeder
• gerookte-paprikapoeder
• 200 gram voorgekookte tarwe (Tarly)
• 400-500 ml groentebouillon
• 1 eetlepel jngehakte rozemarijn
• citroensap 

Bereidingswijze
Snijd de biefstuk in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen maar laat het puntje zitten. Halveer de bonen. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en hak het vruchtvlees fijn. Pel en hak de sjalotten en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak even mee. Voeg zout, peper, kerrie en paprikapoeder naar smaak toe. 

Schep de tarwe en de tomatenpulp toe, schenk de bouillon in de pan en laat 8 minuten zachtjes stoven; roer af en toe. Schep de bonen erdoor en laat nog 4-6 minuten stoven tot de tarwe en bonen gaar zijn. Breng op smaak met de rozemarijn, wat citroensap en proef of er meer zout en peper bij moet.