Recept

Kruidige appelchutney


voor 2-3 potten 15 minuten bereidingstijd + 2 uur wachttijd

Ingrediënten
• 1 kilo appels met rode schil
• 2 kleine uien
• 1 tl gemalen korianderzaad
• 1 tl gemalen komijn
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel koekkruiden
• 2 kaneelstokjes
• 200 g fijne suiker
• 300 ml appelciderazijn
• blaadjes van 1 bosje tijm
extra nodig: appelboor,
2-3 gesteriliseerde jam- of weckpotten

Bereidingswijze
Was de appels en steek het klokhuis eruit. Snijd de appels ongeschild in kleine blokjes.
Pel en snipper de uien. Doe alle ingrediënten met een halve theelepel zout in een grote pan.
Breng op matig vuur aan de kook, roer af en toe tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel
op een vlamverdeler nog 1 uur en 15 minuten sudderen, tot je er met een pollepel een streep
in kunt trekken die niet meteen met vocht volloopt. Schep de chutney in de schone potten.
Sluit ze goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.